Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Borůvková regata 2009 - pohár LT Cadet,na Lipně
 
      Trofej z Lipna do Neratovic - O víkendu 12. ? 13. září se uskutečnil druhý ročník velmi úspěšného lipenského závodu Borůvková regata 2009, který pořádá nově vybudovaná Loděnice Lipno.

 
Na Borůvkové regatě závodily posádky mládežnických lodních tříd Optimist, Laser 4.7, Splash a Cadet. Pro lodní třídu Cadet je tento závod součástí Poháru ČR.

V lodní třídě Cadet si trofej v podobě skleněné borůvky odvezla neratovická posádka Johanka Kořanová a Sára Tkadlecová, celkově druhé místo svedla souboj posádka Michal Kliment (YC Neratovice) a Veronika Živná (DIM Č. Budějovice), třetí místo si do celkového hodnocení Poháru ČR připsali závodníci Jachtklubu Toušeň Jiří Parůžek a Kateřina Hálová.

V kategorii do 14 let obsadily první dvě pozice rovněž posádky z YC Neratovice - Vít a Markéta Jebavých, následováni Lukášem Svobodou s Václavem Brabcem.

Předpověď na víkend nevěstila pro jachtaře nic dobrého a v sobotu se startovalo za slabého severního větru a mrholení. Později se počasí vybralo a alespoň nepršelo, vítr však vál po celý den kolem 2m/s což je na hranici regulérnosti. Podařilo se odjet 3 rozjížďky.

V neděli ráno přivítalo závodníky slunce, ale také klidná hladina. Vedoucí posádky už se radovaly, že se nepojede, ale po jedenácté se hladina začala čeřit a nakonec se odjely dvě rozjížďky v pěkném západním větru kolem 4-6m/s.


Příští víkend se jede poslední závod série Poháru ČR na Nových Mlýnech.

Jitka Tkadlecová

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>