Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
ULTRA - škola závodního jachtingu
 
      Závodní námořní jachting je disciplína, která mezi našimi jachtaři nachází stále větší oblibu soudě podle hojné účasti na námořních závodech pořádaných různými českými subjekty.

 
Původní skupinu jachtařů tvořili ti, kteří ve svém volném čase už léta rádi jezdí na moři a na jaře a na podzim se pak zúčastňovali nejrůznějších závodů. Mezi nimi se ale na závodech stále častěji objevují zkušení, ostřílení mořští mazáci, jinak ovšem mnohem mladší, okruhoví jachtaři, kteří v takovýchto závodech zpravidla se značným náskokem vítězí.
Mnohé tak napadne zcela logická otázka, jak je to vlastně možné. Odpověď už je mnohem složitější. Jde o celý soubor znalostí, zkušeností a návyků získaných cílevědomým tréninkem. Jde o neustálé cílené hledání rezerv vlastních i lodi samotné. Na to ovšem nebývají připraveni pořadatelé a výsledkem jsou pak nepěkné diskuse a vzájemné obviňování, končící u zeleného stolu, jak jsme tomu mohli být v právě uplynulé sezóně nejednou svědky.
Vývoj nelze zastavit a pořadatelé se proto budou muset ať chtě či nechtě přizpůsobit trendu nástupu mladých a výkonnostně zdatných závodníků do tříd donedávna vyhrazených téměř výhradně bafuňářům. Pro jejich útěchu lze jen poznamenat, že tento trend je v zahraničí již delší dobu realitou a že se lze s ním vypořádat.
Proto pávě nyní přicházíme s nabídkou pro všechny závoděníchtivé, kteří mají zájem se naučit umění, které je posune výkonnostně vpřed.Ve spolupráci s chorvatskou školou závodního jachtingu ULTRA, kterou v České republice výhradně zastupujeme, Vás zveme na týdenní a víkendové kurzy do Splitu. Ty probíhají na lodích Elan Express, New Cat, X-362, Y-33, Vagabond 34 ve skupinách po maximálně 4 účastnících na jednoho instruktora. Ti jsou pro tuto činnost mimořádně kvalifikovaní ? všichni jsou chorvatskými reprezentanty v olympijských třídách. Škola byla založena na podzim roku 1995 po vzoru jiných evropských škol jachtingu. Centrum výcviku je umístěno na ostrově Brač v přístavu s příznačným jménem Milna (z latinského Mile Navis-tisíc lodí). Jde o krásný a dobře chráněný přístav vzdálený od Splitu pouhých 10 Nm.
Ředitelem ULTRA sailing school je pan Emil Tomaševič, člen Chorvatského národního týmu, dvojnásobný mistr Chorvatska ve třídě Laser, působící v současné době jako lektor Nautical University ve Splitu.
Pro účastníky jsou připraveny tyto typy kurzů:
- Ultra basic course
- Ultra advanced course
- Ultra navigation course
- Family programme
- Regatta programme
- Mediteranean cruising
- Childern sailing school
Kurzy, pokročilé i pro začátečníky, začínají vždy ve Splitu v neděli a končí následující sobotu opět ve Splitu. Přeprava do Milny je organizována na plachetnicích Elan Express. Výuka probíhá v Angličtině nebo Chorvatštině. Ubytování je zajištěno v malém hotelu ?Lavčevič? vzdáleného pouhých pár metrů od mola, který poskytuje účastníkům veškerý komfort, který je nutnou podmínkou pro úspěšné absolvování kurzu. Cena kurzu zpravidla vždy zahrnuje: ubytování, tři jídla denně, 42 hodin jachtingu a zapůjčení oblečení.
Na našich stránkách v blízké době naleznete kompletní přehled služeb a kurzů pořádaných společností ULTRA sailing school včetně platných cen.

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>