Logo Skončila výstava Lodě & karavany 2000
 OBSAH
 CO NOVÉHO
 ELEKTRONIKA
 CHARTER
 LODĚ
 LODNÍ MOTORY
 OBLEČENÍ
 PLAVBY
 PŘÍSLUŠENSTVÍ
 TEORIE
 TESTY LODÍ
 VRAKY
 ZÁVODĚNÍ
 O RÉČKU

 
 
  blikmajak.gif (1222 bytes)  Skončila výstava Lodě & karavany 2000

      Od pátku 7. do neděle 9. dubna mohli všichni příznivci karavaningu a lodních sportů v Čechách navštívit již druhý ročník této zdařilé výstavy konané v Club hotelu Praha v Průhonicích.

      Zahájení výstavy v pátek, v deset hodin dopoledne moderoval tiskový mluvčí Svazu jachtingu p. Václav Žmolík za účasti starosty obce a ředitele výstavy, který po projevech a přípitku portským vínem slavnostně přestřihl pásku. Slunečné počasí po celou dobu konání výstavy přilákalo mnoho návštěvníků, kteří si mohli prohlédnout zatím určitě největší množství exponátů z tohoto oboru u nás. Obě tenisové haly průhonického sportovního komplexu tak doslova praskaly ve švech. Největší nápor zažily v sobotu, kdy podle dostupných informací navštívilo výstavu více než 3.600 platících návštěvníků. Nutno dodat, že pořadatelé z časopisu Yacht měli akci dobře připravenou a problémy, pokud vznikaly, průběžně řešili.

      Na sobotní den byl připraven zajímavý doprovodný program ve formě Jachtařského fóra, který přilákal mnoho posluchačů. Odborným garantem jachtařského fóra byl p. ing. Petr Ondráček Csc. Návštěvníci si mohli poslechnout zajímavé přednášky o lodích, plavbách a expedicích, promítány byly jachtařské filmy a diapozitivy. Program pro svůj úspěch končil pozdě odpoledne.

      Na výstavě byly zastoupeny snad všechny firmy, které na tomto trhu působí. Návštěvníci tak mohli vidět prezentace firem z oborů: motorové čluny, nafukovací čluny, lodní motory, plachetnice, příslušenství pro lodě, přívěsy pro lodě, karavany, potápění, rafting, kanoistika, oblečení, školení a kurzy, chartery, dovolená, auta pro volný čas a další. Ti kdož teprve o své budoucí lodi uvažují, měli možnost si své představy konkretizovat, ti kteří loď dávno vlastní, přišli, aby viděli nové modely, vybrali příslušenství. Především ale šlo o setkání lidí se zájmem o vodu a vše co k ní patří.

      Průhonická výstava podle mého názoru splnila očekávání všech zúčastněných a porovnáme-li ji s loňským prvním ročníkem, byla rozhodně o krok dál. Otázkou pro příští roky je kapacita obou hal, která je již nyní zcela vyčerpána. Odpověď na tuto otázku však nechme na pořadatelích, kteří, jak věřím, její organizaci opět zvládnou.

      Pro Vás, kteří jste na výstavu nemohli přijít, jsme připravili malou prohlídku výstavními halami prostřednictvím hledáčku redakčního digitálního fotoaparátu, pro Vás, kteří jste v Průhonicích byli, je tato část malým ohlédnutím za právě skončivším druhým ročníkem výstavy Lodě & karavany.

Petr Zajíček