logo.gif (5938 bytes)
 OBSAH
 CO NOVÉHO
 ELEKTRONIKA
 CHARTER
 LODĚ
 LODNÍ MOTORY
 OBLEČENÍ
 PLAVBY
 PŘÍSLUŠENSTVÍ
 TEORIE
 TESTY LODÍ
 VRAKY
 ZÁVODĚNÍ
 O RÉČKU
 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

  blikmajak.gif (1222 bytes)  Lodě a karavany v Průhonicích


      Pokud jste se nepřišli podívat, určitě jste udělali chybu. Tato výstava se totiž stala první důstojnou českou výstavou zaměřenou převážně na lodě a vodní sporty. Hlavní zásluhu na tom má především prostředí, ve kterém byla uspořádána. Hala průhonického sportovního komplexu se po dobu tří dnů stala místem setkání veřejnosti s aktuální nabídkou vystavujících firem.

      Návštěvníci zde mohli spatřit plachetní lodě celkem šesti vystavovatelů, a to od sportovních po rodinné, téměř devítimetrové délky. K vidění byly lodě firem Moravyacht, F.a.s Yachting, Aqua Marine, Avar Yacht, Mikulas Maritime, Sportovního klubu Yacht Ski. Jako nejlepší exponát byla v anketě diváků ohodnocena plachetnice Jeanneau Sun Odyssey 29, která byla zároveň největší vystavovanou lodí. Bohatá byla i nabídka lodního příslušenství, oblečení pro vodní sporty, lodních motorů a charterových pobytů. Mezi firmami od vody mohli zájemci nalézt i potřeby pro potápěče.

      Další početně zastoupenou skupinou byla firmy nabízející motorové čluny a příslušenství. K nejzajímavějším patřily expozice firem Česká lodní doprava, Lodě Radek Mašín a Alfa Yacht Club. K dalším vystavovatelům patřily firmy, které mají k vodě už dále, ale mohou být přesto svým sortimentem milovníkům vodních sportů užitečné. Návštěvníci tak měli možnost shlédnout nový model Jeep Grand Cherokee, audiovizuální techniku firmy Bose a rozsáhlou nabídku karavanů.

      Pokud jste se tedy letos podívat nepřišli, třeba z důvodu nepříliš povedeného termínu konání výstavy o velikonočních svátcích a dali jste přednost pobytu mimo město, rozhodně si napřesrok nenechte tuto příležitost ujít. Již teď je totiž jasné, že za rok se bude konat už druhý ročník.

Petr Zajíček