logo.gif (5938 bytes)
 OBSAH
 CO NOVÉHO
 ELEKTRONIKA
 CHARTER
 LODĚ
 LODNÍ MOTORY
 OBLEČENÍ
 PLAVBY
 PŘÍSLUŠENSTVÍ
 TEORIE
 TESTY LODÍ
 VRAKY
 ZÁVODĚNÍ
 O RÉČKU
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

  blikmajak.gif (1222 bytes)  Ráj jachtařů na Slapech


      se jmenuje Modrá loděnice - Jachtklub. Najdete ji přímo u vody a protože je opravdu modrá, nemůžete ji z vody přehlédnout. Od počátku letošní hlavní sezóny Vám v noci správný směr ukáže první slapský maják. Pro jachtaře je důležité, že zde bude také možno snadno přistát u mola. Místa na stání jsou mimořádně vybavena. K dispozici bude pitná voda a elektrický proud jako je obvyklé v opravdových přístavech. Pokud pojedete po souši, najdete ji ve známém rekreačním středisku Ždáň v blízkosti obce Slapy. V takovém případě stálí hosté ocení možnost parkování na vlastním pozemku.

      Zařízení poskytuje veškeré zázemí zvláště pro jachtaře, kteří jsou zde vítáni. Členy klubu se však můžete stát i jen když se budete příjemně cítit ve sportovní atmosféře, která je všude okolo. Objekt nabízí třicet třílůžkových pokojů a v areálu je ještě šest čtyřlůžkových srubů s plným samostatným vybavením. Na vodě je možno zakotvit trvale až dvacet kajutových plachetnic a v chráněné laguně lze kotvit i s motorovými čluny. Tato stání jsou pronajímána především na celou sezónu, která zde trvá od 1.května do 30. září. V areálu najdeme i krytý prostor pro uskladnění sportovních plachetnic. V restauraci s nádherným výhledem na vodní hladinu se dobře postarají o Vaše žaludky a na základě dohody zde můžete objednat i plnou penzi po dobu pobytu.

      Areál Modré loděnice je jako stvořený k pořádání různých akcí, jako jsou školení, prezentace z oblasti jachtingu nebo oslav pro uzavřené společnosti. Nakonec hosté Modré loděnice jsou vlastně nepsanými členy "klubu". To vyplývá z toho, že i pronájmy pokojů jsou především celosezónní. Podle toho je s hosty také zacházeno. Celý areál je oplocen a příležitostným návštěvníkům je umožněn přístup do restaurace v otvíracích hodinách. Vjezd automobilem do areálu je možný pouze s magnetickým klíčem. Na perfektně upravenou pláž, k lodím a do ostatních prostor areálu nemají "nečlenové" přístup. Toto opatření zaručuje zdejším hostům značnou dávku soukromí a je zároveň účinným opatřením pro zvýšení jejich bezpečí před případnými nenechavci zvenčí. Jste-li však skutečným nadšencem pro jachting snadno se na splnění Vaších přání v loděnici dohodnete. V objektu má stanoviště záchranná služba, zajišťující v hlavní sezóně dostupnost lékaře.

      Hlavním zaměřením provozovatelů Modré loděnice je, jak už bylo řečeno, jachting. Již druhým rokem odsud startuje a končí známá slapská Truc regata a letos pravděpodobně přibyde ještě jeden závod. V plánu je i pořádání match-racingů. Jachtaři si zde opravdu přijdou na své. Kromě toho, že Loděnice disponuje vlastním nájezdem do vody, kde lze spouštět či vytahovat lehčí lodě, mají jejich majitelé k dispozici navíc veškerý servis. V areálu působí několik smluvních firem, které zajišťují specializované dodávky a rychlé opravy lodních motorů, lodního vybavení, výrobu a montáž vybraného lodního kování a příslušenství na místě. Potápěčům je k dispozici vysokotlaký kompresor.

      Pokud by Vás omrzely vodní sporty, můžete si zahrát na kurtu s umělým povrchem přímo v areálu třeba tenis nebo volejbal. Pro případ nepřízně počasí je k dispozici tělocvična.

      Pokud hledáte kotviště pro letošní rok, pak jste právě nalezli mnohem víc. Místo, o němž jste si právě dočetli, poskytuje stoprocentní, kultivované a přesto cenově lidové zázemí. Vaše loď i Vy s rodinou zde najdete veškerý potřebný servis, který zatím u lodí na našich vodách většinou chybí. Nepominutelným momentem navíc je absolutní bezpečnost Vaší lodě. Pokud jste z Prahy, oceníte navíc snadnou a rychlou dostupnost tohoto místa, kam rádi přijedete v létě i jenom na odpoledne. Za zmínku stojí, že areál je plně pokryt signálem GSM obou tuzemských operátorů.

      Ceny a podmínky pronájmů:

      Preferovaným způsobem pronájmu pokojů a srubů je celosezónní pronájem od 1.5. do 30.9. Možno je však dohodnout i pronájem na dobu kratší, nejméně však na jeden týden. Pro skupiny sportovců (alespoň tři pokoje), výukové kursy apod. jsou poskytovány slevy. V ceně pronájmu je zahrnuto vždy jedno parkovací místo v objektu. K uvedeným cenám je možno sjednat celou penzi nebo polopenzi. V hlavní sezóně (1.7.-31.8.) stojí třílůžkový pokoj Kč 700,-/den, čtyřlůžkový srub Kč 1.200,-/den. Ve vedlejší sezóně (1.5.-30.6. a 1.9.-30.9.) stojí třílůžkový pokoj Kč 450,-/den a čtyřlůžkový srub Kč 780,-/den. Celosezónní pronájem stojí pak u třílůžkového pokoje Kč 25.000,- až 30.000,-, čtyřlůžkový srub Kč 60.000,-. Celosezónní stání v přístavu včetně parkovacího místa, použití sprch, toalet, vody a el. energie do lodi stojí Kč 10 - 15.000,-.

/ ih/