Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Bezpečnost na cesty: SeaHelp aplikace pro mobilní zařízení má nové funkce
 
      Cirka 22000 skipperů z celé Evropy, kteří se plaví v oblastech pokrytí službami SeaHelp mezi Dánskem a chorvatským Dubrovníkem používá aplikaci SeaHelp a vědí, že pro přivolání pomoci stačí přesunout SOS tlačítko z levé strany na pravou.

 
V takovém přípdě se automaticky vygeneruje SMS zpráva s koordinátami GPS polohy telefonu a telefonní číslem. Tyto údaje jsou automaticky předány do dispečinku SeaHelp. To co pak následuje, je rutina. Pracovník SeaHelp kontaktuje volajícího ihned zpět aby si ověřil okolnosti situace. Paralelně k tomu je aktivováno 600 koňských sil zásahové lodě a dva další pracovníci SeaHelp vyrážejí na udanou pozici. Nejen proto se aplikace SeaHelp stala skippery vyhledávanou účinnou pomocnicí při potížích na moři.

Aplikace dostupná pro iOS a Android se ovšem postupem let vyzrála a přibrala kromě nouzového volání nové funkce. Důležité, neodkladné informace se zobrazují na titulní stránce doprovázené nepřeslechnutelným zvukem mlhového signálu. Neméně důležitá je i nově přepracovaná mapa s marínami, praxemi chorvatských lékařů, doporučenými restauracemi pro ukojení hladu. K dispozici jsou rovněž veškeré zajímavosti od SeaHelp včetně možnosti přímého uzavření členství.

Po stažení aplikace by si ji každý uživatel po její poslední aktualizaci měl znovu projít a prozkoumat její nové funkce. Aplikace a její nejdůležitější části jsou aktivní i pro nečleny, takže stáhnout na svůj mobil by si ji měl opravdu každý, nejpozději před vyplutím. V případě, že při ověřování SOS volání je hlášeno zranění osob, SeaHelp automaticky uvědomuje i SAR. Na jejich rozhodnutí pak je další postup, který se posuzuje podle rozsahu a závažnosti zranění.

Vzhledem k tomu, že možnosti aplikace ještě zdaleka nejsou vyčerpány, má team SeaHelp před sebou ještě spousty práce na jejím vylepšování. Jak jsme dříve oznámili, vývojáři zařadili do aplikace také možnost rezervace krátkodobého kotvení v Marínách. I v tomto případě však je pro SeaHelp kvalita služeb důležitější než jejich kvantita. Funkce bude spuštěna teprve po definitivním ukončení všech prací a testů. Jakmile bude tato aktualizace dostupná budeme naše členy včas informovat.

Pro ujištění, že aplikace bude v případě potřeby fungovat, prosím, navštivte stránky Sea-Help.eu, kde naleznete podrobný popis a návod k jejímu nastavení i v češtině.

redakce lode.cz

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>