Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Registrace lodě v zahraničí má mnoho výhod
 
      Již několik let se zabýváme registrací lodí v zahraničí a ačkoli by se na první pohled mohlo zdát, že registrovat svou loď mimo ČR nedává smysl, opak je mnohdy pravdou.

 
Mnoho majitelů lodí se zákonitě dostává do situace, kdy potřebují zaregistrovat svou právě zakoupenou novou nebo ojetou loď. Každého logicky napadne, že zaregistruje loď tam, kde je doma. Tento záměr ale často brzy po zjištění bližších podmínek většina z nic rychle opustí a hledá alternativu. Alternativu, která bude stejně efektivní, tj. umožní majiteli plnohodnotné využití lodě podle jeho představ a zároveň výhodnější. Kromě toho si majitelé uvědomují, že registrací v některých zemích budou muset splňovat podmínku pravidelných technických kontrol a různých administrativních "specialit".

Jako možná řešení přinášející srozumitelná a jednoduchá pravidla kombinovaná s ekonomicky výhodnou nabídkou jsou tedy v dalším kole brány do úvahy možnosti registrace ve třetích zemích. Díky dlouhodobé spolupráci s našimi zahraničními partnery vám jako kvalitní řešení této situace můžeme nabídnout pro vás správnou volbu.
Případ první. Máte loď, se kterou máte v úmyslu plout v mezinárodních vodách moří a oceánů a hledáte vhodnou výhodnou registraci? Pak registrujte loď pod polskou vlajku. Není to nic složitého. Potřebné dokumenty zašlete na naši adresu mailem případně poštou a my Vám do 30 dnů stejnou cestou zašleme Vaši novou registraci. Výhody: registrace platí na celou dobu životnosti lodě, nemusí být obnovována, odpadají technické prohlídky a s tím složité převážení technického inspektora k lodi. Jednou provždy je tedy hotovo. Nevýhody: veškerá dokumentace předložená k registraci musí být v angličtině, případně musí být opatřena překladem. O technický stav své lodě musíte dbát sami, nikdo vás také nebude upozorňovat na případné nedostatky ve výbavě. K dispozici pro občany EU. Pro občany s pasem třetích zemí umíme nabídnout odpovídající řešení.

Případ druhý. Máte loď, se kterou hodláte plout nanejvýš někde po evropských řekách, případně v teritoriálních evropských vodách a o možnosti plout někam dále za horizont jednoduše neuvažujete? Pak registrujte loď pod naši "EU Light Registration". Ta nabídne komfortní řešení pro všechny typy lodí do 25m. Co bude potřeba? Opět doklady k lodi - kupní smlouva, doklad o výmazu předchozího zápisu v rejstříku, technická dokumentace, z níž budou patrné rozměry lodě, výkon motorů, atd. Vše lze poslat pouze mailem bez ohledu na jazyk, ve kterém jsou dokumenty předkládány. Vaše nová registrace bude hotova a doručena poštou do 10 pracovních dnů od dodání kompletních podkladů. Výhody: akceptováno v zemích EU, cena, odpadají technické prohlídky, vyřízení z domova od PC. Nevýhody: registraci je potřeba po dvou letech za poplatek obnovovat, o technický stav a odpovídající vybavení opět musíte dbát sami, nevzniká právo vlajky - není tudíž vhodná pro plavby v mezinárodních vodách, určeno pro občany EU, pro zájemce bez pasu některé ze zemí EU ale existuje také řešení.

Náročným zájemcům nabízíme ještě plnohodnotnou registraci v Holandsku s vysokou prestiží a možností nadstandardního zabezpečení lodě proti krádeži. Registrace je samozřejmě vhodná pro jakékoli lodě a oblasti plavby. I zde pak odpadá starost o aktualizaci technických prohlídek. Pro podrobnosti nás kontaktujte.

Nutnou součástí registrační procedury je i registrace VHF rádia, Epirb bójí a radarů. Tuto registraci samozřejmě umíme zařídit také a to zpravidla do týdne. Registrace je v tomto případě zásadně vždy na rok a je potřeba ji každoročně obnovovat.

Dotazy k registracím specifika vašich konkrétních případů, jejich řešení a aktuální ceny vám rádi sdělíme na telefonu 602325965.

lode.cz

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>