Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Luxusní výlet lodí Polskem: Stačí zbytečných 80.000 korun
 
      Polsko láká turisty. Mezi Varšavou a severopolským přístavním Gdaňskem začne od dubna jezdit luxusní výletní loď. K týdenní plavbě je třeba jediné, mít v peněžence zbytečných 80.000 korun. Právě tolik budou v přepočtu stát nejdražší palubní lístky.

 
Ale ani méně majetní cestovatelé si nemusejí zoufat. Nejlevnější vstupenky prý přijdou v přepočtu na necelých 30.000 korun. Přestože se cena palubních lístků vymyká rozpočtu běžné domácnosti nejen v Polsku, firma Baltic Gateway Poland z Gdyně se nebojí, že na lodi bude prázdno. "I když polské turisty jistě rádi uvítáme, chystáme se především na zákazníky ze Spojených států a Německa. Tam se takové výlety prodávají báječně," prozradil své plány polskému listu Metro Dariusz Stankiewicz, majitel gdyňské společnosti.

A jaký skvost to vlastně začne brázdit vody největší polské řeky Visly? Výletní loď nese název po proslulém polském hudebním skladateli a klavíristovi Fryderyku Chopinovi. Loď je tři roky stará a zatím se plavila po Štětínském zálivu a po Odře. Přestože cesta lodí mezi Varšavou a Gdaňskem potrvá sedm dní, nemusejí se prý pasažéři bát, že by se takříkajíc ukousali nudou. Loď Fryderyk Chopin je totiž podle majitelů vlastně plovoucím luxusním hotelem. Na palubě je restaurace, bar, kavárna, obchod, salon krásy, knihovna, ale například také kadeřnictví. I dvoulůžkové kabiny jsou vybaveny podobně jako hotelové pokoje. Nechybí v nich koupelna, televizor, rádio, telefon a také lednice. Večerní program výletní lodi slibuje mimo jiné klavírní vystoupení a co jiného by mělo zaznít než Chopinovy melodie.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>