Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Lodě
Kajaky Nautiraid
 
      Lákají-li Vás dobrodružné cesty do méně civilizovaných míst světa a chcete-li být na své výpravě po souši i vodě nezávislí, máme pro Vás tip, jak užitečně doplnit nezbytnou expediční výbavu.

 
Skládací kajaky nejsou jistě v dnešní době převratnou novinkou, avšak kajaky francouzské firmy Nautiraid splňují všechny požadavky, ke kterým nejspíš budeme při výběru expediční lodě přihlížet - váha, objem, snadná manipulace, trvanlivost a plavební vlastnosti.

V průběhu 60tiletého vývoje expediční kajaky dostaly do vínku vše potřebné pro cestování na moři, řekách či jezerech. Malý objem zavazadla včetně příslušenství v nejmenším možném rozměru 110 x 45 cm usnadňuje přepravitelnost vlakem, letadlem, vozem apod. a při váze 23kg se může stát součástí výstroje při zdolávání terénů. Mezi dvanácti modely s nosností od 100 do 350 kg / singl i dubl/ je třeba vybírat podle osobní váhy a bagáže, se kterou na expedici počítáme.

Po rozbalení během chvíle z hromádky dřevěných hranolků pomocí kovových rychlospojek složíme jednoduchou plovoucí konstrukci, na kterou navlékneme plášť z nereflexního /vinyl-polychloruretanového/ plátna - můžeme vybírat ze tří barev: modré, zelené a červené, dno a boky jsou zpevněny již v plášti vrstvou kaučukového hypalonu, pro dobrou stabilitu je na dno upevněn tvarovaný pruh, který supluje funkci kýlu, rovněž příď i záď jsou zpevněny hypalonem.

Po trupu kajaku je vedeno oky pomocné lanko, jímž můžeme připevnit bagáž, na přídi a zádi slouží jako úchyt a v případě nasazení doplňkové plachty do připraveného kování na přídi použijeme lanko jako ?otěže?. Plachtu - dva skládací vějíře s malými průzory z PVC a ministěžeň snadnou manipulací složíme a umístíme do kapes na trupu. Ty jsou navrženy prostorně i pro zasunutí kotvy s lanem a vesel, případně prutů či jiných předmětů podle typu našich zájmů.
Pohodlné cestování nám zajistí nafukovací sedačka s opěrkou zad, vesla ve čtyřech typech provedení v délkách od 210 cm či klasické pádlo. Vybrat a objednat si dále můžeme přepravní skládací kolečka, kryty kokpitu, kormidlo s ovládacími lany, případně závěs motoru.
Ceny kajaků a příslušenství pro případné zájemce rádi zašleme e- mailem.

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>