Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
První česi v historii na TOUR DE FRANCE Ὰ LA VOILE ? tisková zpráva
 
      18. července - Zástupci týmu RODOP, Tomáš Musil a Martin Trčka,

 
dnes jako první Češi v historii nastupují ve francouzském přístavu Royan do závodu Tour de France á la Voile - neméně slavné jachtařské obdoby cyklistické Tour.

Dvojnásobný Mistr Evropy Musil a olympionik Trčka posílí francouzský tým AMEC SPIE pro druhou polovinu etapového závodu kolem Francie.

Tour de France a la Voile je závod téměř již s třicetiletou tradicí. Během čtyř červencových týdnů flotila 30 identických lodí Mumm 30 obepluje atlantické, a po převozu lodí kamiónem, i středozemní pobřeží Francie. Navštíví 14 přístavů. Závod o 36 rozjížďkách zahrnuje olympijské tratě i navigační plavby. Důraz kladený na identitu používaných lodí zajišťuje vysokou sportovní úroveň závodu, kdy rozdíly jsou jen záležitostí umění jednotlivých posádek. Od roku 1978 se regaty zúčastnilo již 20000 jachtařů z celého světa.

Účast našich závodníků je součástí dlouhodobého projektu týmu RODOP na účast první české lodě na této prestižní jachtařské akci v příštím roce. Posádka AMEC SPIE se v průběžném pořadí pohybuje na 24.místě a dva z našich nejlepších jachtařů budou pro ni jistě přínosem. Dnes jsou plánovány 2 krátké rozjížďky u přístavu Royan a po té budou lodě vyzvednuty na břeh, naloženy na kamiony a přepraveny do města Saint Cyprien. Odtud budou pokračovat podél pobřeží Středozemního moře až do přístavu Mentone, kde regata 30.července končí. Management projektu má na starosti společnost YFA.

Pro více informací:
Pavel Winkler, manager, +420 602 311 103, p.winkler@yfa.cz


trasa závodu

www.yfa.cz

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>