Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Lodě
V Chorvatsku je na prodej lodní dům
 
      Záhřeb 3. dubna - Ti, kdo uvažují o koupi domu v Chorvatsku, by se měli možná seznámit s posledním výstřelkem na trhu bydlení. Je to stavba, která má zvenčí podobu lodě, ale uvnitř už jako loď zařízena není. K mání je v jižním Chorvatsku v obci Čista Velika.

 
Loď Mirko byla postavena před 25 lety. Její majitelé připouštějí, že stavba značně zchátrala, ale celou dobu sloužila prý věrně. Doufají, že její nový majitel bude schopen zajistit jí další roky života.

"Chtěli jsme si se ženou otevřít rybí restauraci a chtěli jsme námořní motiv. Proto jsme zvolili loď," řekl Ante Ančić. "Ale když jsme ji začali využívat, zjistili jsme, že místo toho, abychom dělali to, co jsme původně tak strašně chtěli, chceme v ní raději bydlet," řekl třiašedesátiletý majitel.

"Je větší než obvyklý dům a je třeba jí věnovat mnohem více práce. Udržovat ji a uklízet od shora až dolů je práce pro všechny ruce na palubě. Zapojili jsme celou rodinu, ale také strýce, tety, bratrance i přátele." "Nyní je to už ale pro nás moc, navíc děti už odešly z domu. Chtěli bychom proto najít nového kapitána," řekl Ančić. Odmítl ale sdělit, kolik by za svůj lodní dům chtěl. Nechce jen připustit, aby musela být loď rozebrána.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>